Cumartesi günü Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya öğretmeni Abdullah Dağ saldırıya uğradı. Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınadıklarını açıkladı Cumartesi günü Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya öğretmeni Abdullah Dağ saldırıya uğradı. Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınadıklarını açıkladı
Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesinden yapılan kınama yazısı
“Geçtiğimiz Cumartesi günü yine bir eğitim neferine saldırıldı. Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya öğretmeni Abdullah Dağ çok çirkin bir saldırıya uğradı. Tam da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığımız bugün böylesi bir olayı yaşamış olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Eğitim Bir-Sen olarak bu çirkin saldırıyı, bu menfur olayı nefretle kınıyoruz.
Bilindiği gibi hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddet haberleri basına yansımaktadır. Son zamanlarda öğretmenlere saldırıların artması, endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Öğretmenin darp edilmesi, şiddete maruz kalması toplumda artık neredeyse normalleşen bir olay haline gelmiştir. Şunun bilinmesini istiyoruz ki adli ve idari makamlarca da takip edilen bu olayın takipçisi olacağız.
Bir eğitimciye saldırmak, ülkenin geleceğine saldırmaktır. Öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Bir eğitimciye saldırmak demek, aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Şiddet çıkmaz bir yoldur. Şiddet; kimden, nereden gelirse gelsin, gerekçesi ne olursa olsun ve kime karşı yapılırsa yapılsın sonuna kadar karşıyız. Öğretmene saldıran bu zihniyet kabul edilemez.
Biz
Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu ve her ne olursa olsun bu olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Yolumuzu aydınlatacak tek güç olan öğretmenlerimizi itibarsızlaştırmaya yönelik bu saldırıları nefretle kınıyoruz”
Editör Mehmet Yakan